Tuesday, 27 March 2012

Dari pandangan mata...........

Assalamualaikum......
aiiyoo sudah lame x mengupdate belog..hEHEhe...
emmm hri ni nk cite pasal prktikl kt hospital permai mngu lepas,,,
prktikl kt sane 2 weeks jer,, x cukup la pngalamn yg dpt,, tp ok la kn kn dri x dpt ape2.. ZZZEERROO
1st week in permai, mcm2 perangai yg aq jumpe. dari pesaki hingga ke pekerja hospital, smpikn aq x thu nk beze kn yg diorang ni OK ke K.O hahahaha....
kadang2 smpai bwk ke luar.. sume org yg aq tgk da ad pnykit psy.. jhat kn aq ni haha....
( cukup2 la tu gelak Sabil ooiii )
ok kite continue balik k.. tetibe teringat kt ketua MA ( merangkap ketua wad aka sister wad)
encik tu ckp ap yg kite dapat hri ni Allah akan bayar,, x kire la cepat or lambat, nk bayar di dunia or akhirat,, lagi 1 golongan2 ni adalah ahli syurga.. Allah da jnji. makne nyer kalu kite jage diorang ni sume pahale nyer cukup besar,, mmg la kite x nmpak sekarng,, tp ane thu Allah permudahkan kite dlm pelbagai urusan..
memang lah kite terpkse layan diorang, dengan perangai pesakit yg macam2, dan yg sakit hati lagi dengan perangai pekerja,, aadduhh!!!!! awk tu dibayar gaji,, so wat la keje tu dengan ikhlas,, cube bayngkan klu diri sndiri sakit mcm tu,,mestilah ko xnk kn dilayan mcm tu kn????
emm kalu dingat2 balik wat sakit hati jer,, tmbah dose..


hari last di permai,, hari jumaat yg indah...
btungkus lumus nk pndah kn pesakit dari hospital lame ke hospitl permai yg baru,, canggih meyh,,, tp yg lame ttp nostalgia,,,,
mcm2 ragam pskit bile nek ambulan ngn bas,,, yg kelakar nyer ade nenek cina ni menjerit2 x nak naik ambulan,, smpi ckp bnde ni jahat sbb bergerak2,, hahaha
tp nk wat cm ne kn,, diorang x terdedah dngan dunia luar,, ade pesakit yg dduk kt citu 40tahun,,, lame kn,, so mmg bukn slh diorang lah kalu tgk ambulan ngn bas tu MONSTER ...
ade staff nurse siap prepare palstik kuning tkot ade yg mabuk nek bas..
ade jugak psakit yg murung, merajuk xnk nek bas sbb syg nk tngal kn tmpat baru.... pnat lah kami sume pujuk2,,, bile tibe tmpat baru, ade beberapa org pesakit wanita asyik mengamuk jer,, maybe x biase dengan tmpat baru...
tetibe jatuh cinta dekat bidang PSY ni... insyaAllah klu xde aral melintang nk smbung study, ADVANCED DIPLOMA-PSY...  doakn tau.. :) 
msti nk thu kn knp berminat dduk ngn org gile, kaji sakit org gile???? jawapannya sng ajer.. da minat haha , lg 1 dngn study psy ni kite dpt motivasi diri sndiri dan org lain,, aq ni pulak suke dngar mslh org,, sbb dulu mse stpm knon klu dpt u nk smbung study jd kaunselor sekolah... x dpt jd kaunselor sekolah,, kaunselor kt hospitl pon ok jgak kn.. hahaha
ape lagi ko membebel ni Sabil.. udah2 la tu.. pnt da diorang bace,, 
HAHAHAHA... tq tau sbb korang sudi bace...
sayang korang sume.... xoxo (: (: (:

No comments:

Post a Comment