Friday, 21 March 2014

akhirnya.... :)

assalamualaikum dan salam sejahtera... uiitt dah lama rasanya x update status kat blog ni,, 2 tahun kot.. hah!!! 2 TAHUN!!!! wooitt x berabuk ke blog ko tu .. hahhaa

ok la kite lupekan cite x update blog 2 tahun nihhh kite cite pasal apa yg telah terjadi.. hehehe
selepas habis exam LEMBAGA JURURAWAT MALAYSIA aku telah lulus.. yeeaahh segala penat lelah aku terbalas jugak :)

so start la cari keje.. aku mula la tulis resume.. hantar sane sini... tp x dpt2 xde rezeki.. last2 kawan aku kenalkan keje klinik kat bukit indah, jb..  tup tup tup. dekat setahun aku keje kt sini :)
syukur alhamdulillah.. dpt staff yg gile2 mcm aku walaupon staff asyik kuar masuk je..
aku kalau keje mmg komited ( bukan nk puji tp mmg beyol hahaha) kalau da keje aku akan teruskan ini sebagai markah lebih kalau aku nak cari keje tmpat lain.. mana la ade employee nak cari employer yg keleuar masuk keje kan????? hehehe

tp aku rase mcm nk berhenti sbb ade beberapa sebab:
1. abah sakit, perlu operation jantung so sbgi anak aku kene la jage ye x?? sape lagi nk abah harapkan kalau bukan aku,, angah dah la jauh,, umi da la x pndai bwk kete.. xkan lah kite nk harapkan jiran2 diorang pon ade keje jugak...

2. aku dapat tawaran KKM sebagai calon simpanan lantikan. aku baru berangan nak mintak keje kt hospital swasta, tp bila aku g interview diorang xnak budak2 calon simpanan lantikan KKM...  so mak kene tunggu lah nakkk!!!

3. sebab terakhir ialah budak2 housemate aku nak kawen.. so aku nak duduk mane.. baik aku berambussss.... hahaha

so ni je lah celoteh aku.. esok2 kite smbung lagi k :)
wassalamun :)



Friday, 27 April 2012

AURA FINAL da datang....



" Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal, tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah. Tetapi setiap orang dapat mencapai kejayaan dalam hal apa saja, asalkan ia  sangat menyukai pekerjaan yang dilakukan. Jadi, kecermelangan adalah hasil daripada sikap yang ingin sentiasa melakukan yang terbaik."




Tuesday, 27 March 2012

Dari pandangan mata...........

Assalamualaikum......
aiiyoo sudah lame x mengupdate belog..hEHEhe...
emmm hri ni nk cite pasal prktikl kt hospital permai mngu lepas,,,
prktikl kt sane 2 weeks jer,, x cukup la pngalamn yg dpt,, tp ok la kn kn dri x dpt ape2.. ZZZEERROO
1st week in permai, mcm2 perangai yg aq jumpe. dari pesaki hingga ke pekerja hospital, smpikn aq x thu nk beze kn yg diorang ni OK ke K.O hahahaha....
kadang2 smpai bwk ke luar.. sume org yg aq tgk da ad pnykit psy.. jhat kn aq ni haha....
( cukup2 la tu gelak Sabil ooiii )
ok kite continue balik k.. tetibe teringat kt ketua MA ( merangkap ketua wad aka sister wad)
encik tu ckp ap yg kite dapat hri ni Allah akan bayar,, x kire la cepat or lambat, nk bayar di dunia or akhirat,, lagi 1 golongan2 ni adalah ahli syurga.. Allah da jnji. makne nyer kalu kite jage diorang ni sume pahale nyer cukup besar,, mmg la kite x nmpak sekarng,, tp ane thu Allah permudahkan kite dlm pelbagai urusan..
memang lah kite terpkse layan diorang, dengan perangai pesakit yg macam2, dan yg sakit hati lagi dengan perangai pekerja,, aadduhh!!!!! awk tu dibayar gaji,, so wat la keje tu dengan ikhlas,, cube bayngkan klu diri sndiri sakit mcm tu,,mestilah ko xnk kn dilayan mcm tu kn????
emm kalu dingat2 balik wat sakit hati jer,, tmbah dose..


hari last di permai,, hari jumaat yg indah...
btungkus lumus nk pndah kn pesakit dari hospital lame ke hospitl permai yg baru,, canggih meyh,,, tp yg lame ttp nostalgia,,,,
mcm2 ragam pskit bile nek ambulan ngn bas,,, yg kelakar nyer ade nenek cina ni menjerit2 x nak naik ambulan,, smpi ckp bnde ni jahat sbb bergerak2,, hahaha
tp nk wat cm ne kn,, diorang x terdedah dngan dunia luar,, ade pesakit yg dduk kt citu 40tahun,,, lame kn,, so mmg bukn slh diorang lah kalu tgk ambulan ngn bas tu MONSTER ...
ade staff nurse siap prepare palstik kuning tkot ade yg mabuk nek bas..
ade jugak psakit yg murung, merajuk xnk nek bas sbb syg nk tngal kn tmpat baru.... pnat lah kami sume pujuk2,,, bile tibe tmpat baru, ade beberapa org pesakit wanita asyik mengamuk jer,, maybe x biase dengan tmpat baru...
tetibe jatuh cinta dekat bidang PSY ni... insyaAllah klu xde aral melintang nk smbung study, ADVANCED DIPLOMA-PSY...  doakn tau.. :) 
msti nk thu kn knp berminat dduk ngn org gile, kaji sakit org gile???? jawapannya sng ajer.. da minat haha , lg 1 dngn study psy ni kite dpt motivasi diri sndiri dan org lain,, aq ni pulak suke dngar mslh org,, sbb dulu mse stpm knon klu dpt u nk smbung study jd kaunselor sekolah... x dpt jd kaunselor sekolah,, kaunselor kt hospitl pon ok jgak kn.. hahaha
ape lagi ko membebel ni Sabil.. udah2 la tu.. pnt da diorang bace,, 
HAHAHAHA... tq tau sbb korang sudi bace...
sayang korang sume.... xoxo (: (: (:

Wednesday, 29 February 2012

tersirat dihati....

kasihanilah musuhmu, berbuat baiklah pada orang yang membenci kamu, mintaklah berkat bagi orang yang mengutuk kamu. Berdoalah untuk orang yang mencaci kamu - confusius


Jangan terlalu memikirkan pandangan orang terhadap anda, fikrikan apa pandangan anda terhadap diri anda sendiri...


Lindungi kesedihan dengan senyuman meskipun dihati penuh kedukaan kerana itu menunjukkan adanya kesedihan.

Tuesday, 29 November 2011

Cintailah Allah yang maha agung
ia adalah cinta yang sejati dan hakiki serta kekal abadi
yang akan membawa hamba-hamba-Nya kebahagiaan didunia dan diakhirat


Redha dengan ketentuan Ilahi,,,

Sekuat mana saya setia ,
sehebat mana saya merancang ,
sejauh mana saya menunggu ,
sekeras mana saya bersabar ,
sejujur mana saya menerima awak . . .
Jika Allah tidak menulis jodoh kita bersama . .
Kita tetap tidak akan bersama . .:'(